PRESSITEADE

3. aprill 2016

Pühapäeval algab puhta spordi nädal

20160403_11231510. aprillil tähistatakse Eestis esmakordselt puhta spordi päeva, millega tutvustatakse puhta spordi põhimõtteid ning dopinguvastase võitluse olulisust.
Sellele eelneval nädalal on mitmed spordiorganisatsioonid ning -alaliidud korraldamas ettevõtmisi, et puhta spordi põhimõtteid tutvustada oma sportlastele ning võistluste pealtvaatajatele. Haridustegevusi viivad läbi puhta spordi saadikud, noored spordihuvilised, kes on saanud spetsiaalse ettevalmistuse antidopingu küsimustes.

 

Puhta spordi nädal saab avalöögi pühapäeval 3. aprillil Tallinna Teletornis, kus toimub Tallinna Teletorni trepijooks. Võistlustel jagavad Teletornis infot Eesti Antidopingu puhta spordi saadikud kl 10-14.

 

“Puhta spordi päeva mõte on pakkuda igale sportlasele, nii tipule kui harrastajale, võimalust ausat sporti toetavat suhtumist välja näidata. Dopinguvastane võitlus on tõhusam, kui puhta spordi ideed ei jaga mitte ainult Eesti Antidoping, vaid igaüks, kes spordiga kokku puutub,” selgitab Elina Kivinukk, Eesti Antidopingu juhatuse liige.

 

Puhta spordi päeva tähistatakse rahvusvahelise projekti prePLAY raames ja 2016. aastal kokku viies riigis: Eesti, Läti, Malta, Sloveenia ja Horvaatia. Idee on tulnud Lõuna-Ameerika riikidelt, kus koostöös WADAga on sellist päeva varemgi tähistatud. prePLAY projekt on suunatud antidopingu ennetustööle omaealiste õppe kaudu, kus 20 noort puhta spordi saadikut teevad antidopingu haridustööd erinevatel spordisündmustel ning koolides.

Tutvu puhta spordi nädala tegevustega Eestis

 

Lisainfo:
Elina Kivinukk
Juhatuse liige
Eesti Antidoping
elina.kivinukk@antidoping.ee
+372 5628 7762