Uued dopingukontrolli vahendid LockCon

20.01.2022

2022. aasta jaanuaris võtab EADSE kasutusele uued mugavamad dopinguproovi komplektid. LockCon’i komplektid on senisest proovivõtuvahendist (Berlinger) kergemad, nende kasutamisel tekib oluliselt vähem prügi, ning osalise proovi pakendamine on senisest lihtsam.

Senise turuliidri Berlingeri kõrvale on viimastel aastatel lisandunud erinevaid uuenduslikke dopingukontollivahendite tootjaid, näiteks InnoVero, Versapak ja LockCon, mida kasutatakse uriini- ja vereproovide võtmiseks erinevates riikides üle maailma. Kõik nimetatud pakkujad on WADA poolt aktsepteeritud ning vastavad standardite reeglitele.

EADSE, tutvudes turul olevate võimalustega, valis uueks kasutatavaks proovikomplektiks LockCon komplekti. LockCon´i eelisteks teiste tootjate ees on tema kompaktsus ja kergus – komplekt kaalub 50% konkurentide vahenditest vähem. Toode on purunematust meditsiinilisest plastikust ning on ühtlasi manipuleerimiskindel. Vahendi kasutamine, just eriti osalise proovi sulgemine, on senisest lihtsam ja oluliselt kiirem. LockCon’i valmistamisel on arvestatud keskkonnasõbralikkusega ning vahendite kasutamise tagajärjel tekib minimaalselt pakendeid ja jäätmeid. Komplekt on kasutusel erinevate antidopingu agaentuuride poolt näiteks Saksamaal, Poolas, Norras, ning neid aktsepteerivad enam kui 20 laboratooriumit, sealhulgas ka EADSE peamised partnerid Stockholm, Dresden ja Oslo.

Järgneval lingil on video, kus tutvustatakse LockCon´i uriinikiti kasutamist:

https://lockcon.ch/handlingguidelines/

LockCon kasutamise juhend