WADA Play True päev juhib tähelepanu Ukraina sõjale

08.04.2022

Alates 2014. aastast tähistatakse iga aasta aprillis ülemaailmselt WADA Play True päeva, mis on pühendatud ausale spordile ning pööratakse erilist tähelepanu ausa mängu põhimõtete teadlikkuse tõstmisele nii spordiga seotud inimeste kui kogu üldsuse seas. 

Sel aastal kaalus WADA Ukraina sõja valguses Play True päeva edasilükkamist. Pärast arutelusid erinevate osapooltega üle maailma otsustati siiski rahu sõnumiga kampaania kasuks „Play True for Peace“ (Aus Mäng rahu nimel). Ausale spordile omased väärtused nagu õiglus, ausus ja reeglite austamine on alati olnud osaks WADA Play True päeva sõnumist ning sel aastal soovitakse tähelepanu juhtida eeskätt Ukraina sõjale. Ajal, mil paljudel sportlastel ei ole võimalik täielikult pühenduda spordile, on oluline üksteist toetada ning teadvustada üldsust maailmas toimuvast. 

Ott Kiivikas: „Ausa spordi põhimõtete järgimine on olnud alati minu jaoks esmatähtis. Ukrainas puhkenud sõja tõttu olen otsustanud astuda Kaitseliitu, et vajadusel paremini suuta kaitsta oma kodumaad, Eestit. Tulenevalt olukorrast on paljude profisportlaste jaoks sport muutunud teisejärguliseks ning eelistatakse kaitsta oma kodumaad, mil paljudel on esmaseks võitluseks ellujäämine. Me peame ühiselt tegutsema selle nimel, et valitseks rahu ning ühiskonnas oleks taas võimalik tegeleda oma hobide ja eneseteostusega.“

Foto: Eduard Iganus

Levita sõnumit ning postita ka endast pilt koos Play True päeva raamiga sotsiaalmeediasse.